Київводоканал отримав нову техніку

17.09.2019
Поділитися:

Київводоканал систематично оновлює техніку та обладнання, щоб якісно та оперативно виконувати ремонтні та аварійно-відновлювальні роботи на водопровідних та каналізаційних мережах міста.

В рамках Інвестиційної програми Київводоканал отримав каналопромивочну машину КО-503 КП-12 на шасі автомобіля МАЗ-5340С2, вантажний автомобіль-самоскид марки FORD Cargo 3542D DC, 2 комплекти гідравлічного обладнання та 15 одиниць спеціальних сигнальних причепів.

Голова правління - генеральний директор Київводоканалу Дмитро Новицький підкреслив, що оперативність виконання ремонтних та аварійно-відновлювальних робіт  - серед пріоритетів Київводоканалу.

«Ми поступово, але впевнено оновлюємо нашу техніку та обладнання за кошти Інвестиційної програми, тобто завдяки нашим споживачам, які її фінансують, сплачуючи за послуги. Каналопромивочна машина, самоскид, гідравлічне обладнання, причепи – це не повний перелік того, що отримає підприємство в поточному році. Все це дозволить нам максимально оперативно виконувати свою роботу, створюючи при цьому мінімум незручностей для киян», - зазначив Гендиректор Київводоканалу.

Каналопромивочна машина. Зараз Київводоканал має 17 таких машин різних марок.

Вони використовуються для промивання каналізаційних мереж від будь якого роду засмічень. На жаль, число засмічень росте - кожного дня бригади ліквідовують від 5 до 30 випадків.

Технічний стан частини машин, що має Київводоканал, є критичним через довгий термін експлуатації – 6 машин КО-502, які виконані на шасі вантажних автомобілів ЗИЛ-130 мають середній термін експлуатації 34 роки.

Нова каналопромивочна машина вирізняється паливною економічністю – до 28 л на 10 км/пробігу в умовах міського трафіку, а також має в своєму арсеналі утеплений відсік для робочого обладнання з автономним опалювачем, що в свою чергу дозволяє експлуатацію спецобладнання при мінусових температурах.

Самоскиди. На балансі Технічного департаменту знаходиться 8 одиниць вантажних автомобілів-самоскидів КАМАЗ та МАЗ вантажопідйомністю 20 т. 

Дані транспортні засоби експлуатуються в інтенсивному, а інколи і у над інтенсивному режимі. Питання щодо їх оновлення стоїть дуже гостро. З 8 одиниць наявних самоскидів найбільш кричущим є технічний стан чотирьох автомобілів-самоскидів марки КАМАЗ-6520 2007 року випуску, на заміну яких і було придбано FORD Cargo 3542D DC. До кінця року планується придбання ще одного такого автомобіля.

Гідравлічне обладнання. 3 2014 року для покращення умов праці і якості виконання ремонтних робіт вперше за історію у Київводоканалі було запущено в експлуатацію гідравлічне обладнання.

Ця інновація дозволила досягти покращення результативності при виконанні ремонтно-відновлювальних робіт, а саме: зменшення часових проміжків для ліквідації аварійних ситуацій, суттєве зниження потреби у залученні додаткової техніки і як наслідок зменшення собівартості ремонтних робіт.

Під час виконання робіт пов'язаних з ремонтом мереж за допомогою гідравлічного обладнання можна виконувати щонайменше 2-3 операції, а це різання та демонтаж асфальто-бетонного покриття, відкачування води з місць проведення ремонтних робіт тощо.

Сигнальні причепи. Одним з важливих аспектів при виконанні ремонтних робіт є заходи безпеки.

Зважаючи на поважний вік водопровідно-каналізаційних мереж ліквідація аварійних ситуацій на таких мережах все частіше проходить на проїжджих частинах міста, а це зона підвищеного ризику, як для спецтехніки так і для персоналу.

І саме тому з метою мінімізації ДТП, які можуть мати місце під час проведення ремонтних робіт безпосередньо на проїжджій частині підприємством було придбано 15 спеціальних сигнальних причепів.

Кожен причіп крім обов’язково необхідних дорожніх знаків має в своєму арсеналі повністю електрифікований автономний сигнальний щит, котрий своїми світловими покажчиками завчасно попереджає учасників дорожнього руху про обмеження руху і наближення до місця проведення ремонтних робіт тим самим підвищує безпеку виконання.

Очільник Технічного департаменту Юрій Київський запевнив, що техніка, яку отримало підприємство, є сучасною та відповідає необхідним технічним характеристикам.

«Сьогодні в нас можна сказати невеличке свято – ми отримали нову техніку, яка дозволить оптимізувати роботу підприємства. Це ще один крок на шляху оновлення нашого автопарку і обладнання. Користуючись нагодою, також хочу запросити до нас на роботу водіїв та операторів спецустаткування, для яких ми будемо намагатися створити максимально комфортні умови праці», - зазначив Київський.