Київводоканал відключає абонентів, які споживають воду бездоговірно

05.04.2019
Поділитися:

Київводоканал продовжує систематичну роботу з абонентами, які споживають воду бездоговірно. В цьому році при проведенні рейдів у приватному секторі вже було виявлено 143 будівлі з порушенням водокористування, проведено 37 відключень від мереж водопостачання та водовідведення.

В рамках цієї кампанії 5 квітня  відбулося відключення від водопостачання та водовідведення трьохповерхової будівлі у Шевченківському районі по вул. Отто Шмідта.

Власник будинку не має з Київводоканалом договірних відносин але споживає воду у великих обсягах. За підрахунками згідно норм водопостачання власник домогосподарства заборгував більше 26 тисяч гривень. Якщо врахувати той факт, що у будівлі розташоване офісне приміщення, дійсні обсяги водоспоживання можуть бути набагато більшими.

«З 2013 року власник не звертався з заявою на заключення договірних відносин з Київводоканалом, не надавав інформацію щодо кількості прописаних мешканців. Також невідомо, для яких цілей використовується будівля: чи здаються приміщення в оренду, чи займається власник там якимось видом підприємницької діяльності», - повідомив заступник начальника Управління з контролю за водопостачанням та водовідведенням Олександр Кущ.

У лютому цього року Київводоканал вже  відключав цього абонента від каналізації шляхом тампонування трубопроводу, але результати нещодавньої перевірки виявили, що заглушку було самовільно демонтовано. Також у березні було здійснено спробу відключення будинку від водопостачання, але власник чинив перешкоди співробітникам водоканалу і обмежував доступ до водопровідного колодязя.

Київводоканал розпочинає активну боротьбу з недобросовісними споживачами і планує щотижня проводити подібні заходи з відключення  абонентів, що споживають воду, не маючи з підприємством договірних відносин.

«Відключення не є нашою головною метою. Ми прагнемо спонукати споживачів, що підключені до водопровідної мережі незаконно, приходити до Київводоканалу та вирішувати проблему: заключати договірні відносини та за необхідності укладати договори реструктуризації боргу», - підсумував Олександр Кущ.