На Оболоні розпочалася реконструкція колектора

25.09.2019
Поділитися:

Розпочато реконструкцію каналізаційного колектора, розташованого на Оболонському проспекті від станції метро “Мінська” до станції метро “Оболонь”.

На час робіт водопостачання та водовідведення споживачів обмежуватись не буде – відведення стоків здійснюватиметься через інший колектор із залученням тимчасових каналізаційних насосних станцій та  трубопроводів.

Колектор був збудований у 1973 році з чавунних труб і під дією газової корозії зазнав значного ушкодження. Щоб запобігти виникненню аварійних ситуацій, було вирішено реконструювати колектор методом санації – затягування в існуючу трубу гнучкого полімерного рукава  загальною довжиною 1093 м. Крім того, буде замінено 22 каналізаційних колодязя, ще на 4-х будуть виконані ремонтні роботи.

У результаті реконструкції  колектору буде забезпечене безперебійне водовідведення значної частини житлового масиву Оболонь.

Завершення робіт  планується на кінець цього року. Фінансування за проектом буде здійснюватися з бюджету міста за Програмою економічного і соціального розвитку Києва на 2019 рік.

Київводоканал просить мешканців із розумінням поставитись до незручностей, які можуть виникнути в процесі проведення робіт.