Обережно, фейк: планова реконструкція, а не аварія

30.03.2020
Поділитися:

На деяких інтернет-ресурсах з’являється недостовірна інформація про ніби-то аварію на дюкерних переходах, що проходять по дну р.Дніпро. Київводоканал офіційно спростовує ці нісенітниці та заявляє, що станом на сьогодні в рамках реалізації проекту з реконструкції дюкерних переходів, на лівому березі Києва виконуються роботи з планування території та берегоукріплення. Все проходить у штатному режимі з дотриманням усіх вимог та норм.

Роботи з берегоукріплення включають в себе часткове розбирання старого берегового укріплення, що з часом зазнало пошкоджень, або розмите водою, та облаштування нового берегового укріплення з бутового каменю.

Для реконструкції дюкерних переходів, що проходять по дну р.Дніпро, в рамках проекту будуть виконані роботи з улаштування тимчасового піщаного насипу. Для зменшення впливу насипу на існуючий стан дна р. Дніпро та для можливості подальшого розбирання його, підводна частина насипу виконується з біг-бегів, що заповнені річковим піском.

Докладніше по хід робіт в рамках цього проекту ми повідомимо найближчим часом. Стежте за нашими новинами та довіряйте лише офіційній інформації.