Перевіряй, в кого повіряєш: як не потрапити в руки шахраїв при замовленні повірки лічильника

04.07.2023
Поділитися:

Нещодавно на законодавчому рівні було відновлено обов’язок споживачів проводити повірку лічильників, який раніше призупинявся у зв’язку з воєнним станом. Цим одразу ж скористались шахраї, які почали активно пропонувати послуги з повірки, розміщуючи оголошення в інтернеті та у під’їздах будинків.  

Викликавши майстра за таким оголошенням, споживачі  ризикують довірити повірку шахраям, які не мають відповідного уповноваження, а видані ними довідки про так звану «повірку»  не мають жодної юридичної сили.

Згідно з Законом України «Про метрологію та метрологічну діяльність» повірку індивідуальних приладів обліку здійснюють уповноважені організації. Тож замовляти повірку можна лише:

  •  Безпосередньо у Київводоканалі

-  за номером телефону контакт-центру (044) 202-02-02

-  на онлайн-сервісі: https://service.vodokanal.kiev.ua

  •  В уповноваженої організації, яка є в переліку, розміщеному на сайті Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України (посилання).

 

ПрАТ «АК «Київводоканал» має договір з ДП «Укрметртестстандарт» на проведення робіт з повірки приладів обліку холодної води на власних сучасних проливних установках звикористанням комп’ютерної програми. За результатами повірки видається свідоцтво встановленої формиДП "Укрметртестстандарт"з внесенням даних повірених приладів обліку до облікової бази Київводоканалу без додаткової плати.

 Будьте уважні!  Київводоканал не публікує оголошень з рекламою своїх послуг щодо  проведення повірки на жодних медіаресурсах, окрім офіційного сайту, сторінки у Фейсбук, офіційних месенджерів «Viber» і «Telegram», і не розклеює оголошень про це на під’їздах та інформаційних стендах. Будь-які подібні оголошення, що подаються від імені Київводоканалу, є шахрайством.

 

Замовивши повірку у сумнівній організації, ви ризикуєте:

-  Отримати недійсне свідоцтво про повірку;

- Отримати штраф за неправомірне втручання у лічильник. Будь-які втручання сторонніх осіб в роботу приладу обліку чи порушення пломби тягнуть за собою перерахунок наданих послуг з холодного водопостачання та водовідведення та зняття лічильника з обліку.

-  Надати доступ до вашого житла сумнівним особам, здатним на будь-які злочинні дії.

 

Тож радимо замовляти повірку і заміну лічильників у Київводоканалі, адже ми:

- Виконуємо весь комплекс робіт за один виїзд майстра і економимо ваш час.

- Реєструємо та опломбовуємо нові прилади обліку в Київводоканалі та Київтеплоенерго – відпадає необхідність в виклику представників на повторне опломбування.

- Даємо гарантію на прилад обліку та на виконані роботи.