Петро Пантелєєв відвідав одну з водопровідних насосних станцій Київводоканалу

24.02.2023
Поділитися:

Заступник голови КМДА Петро Пантелєєв відвідав одну з водопровідних насосних станцій Київводоканалу, куди було доставлено генератори, передані підприємству від міжнародної гуманітарної організації ЮНІСЕФ.

Від ЮНІСЕФ Київводоканал отримав 29 генераторів з сумарною потужністю 3,8 мВт. Резервні джерела живлення будуть застосовуватись при екстрених відключеннях електропостачання на водопровідних об’єктах.

«Перебої з електроенергією, які стаються під час ворожих атак на наші енергетичні об’єкти, призводять до перебоїв із водопостачанням. Тому ми продовжуємо підвищувати стійкість інфраструктурних об’єктів міста в частині водопостачання. Наявність генератора на водопровідній станції дозволяє продовжувати роботу об’єкта навіть під час відключень електроенергії. Також тут є обладнання для заправки автоцистерн і спеціальних ємностей, які потім можна розвозити до лікарень, пунктів обігріву та інших критично важливих об’єктів. У Київводоканалі на водопровідних і каналізаційних насосних станціях загалом вже працює 40 генераторів, отриманих від різних донорів. Тож дякую міжнародним партнерам та меценатам, які допомагають обладнувати наші критичні об’єкти автономними джерелами живлення», - сказав Петро Пантелєєв.

Отримані від ЮНІСЕФ генератори будуть встановлюватись на насосних станціях та майданчиках артезіанських свердловин комплексів артезіанського водопостачання, а також на свердловинах в одному з селищ в межах столиці.

Завдяки автономним джерелам живлення можна буде повністю зберегти режим роботи насосного і технологічного обладнання трьох водопровідних насосних станцій столиці,  що  забезпечить безперебійне централізоване  водопостачання питною водою з артезіанських свердловин двох великих житлових масивів і селища, де сумарно проживає приблизно 320 тисяч мешканців.

Збереження тиску в мережі під час ворожих обстрілів також дає можливість оперативно гасити пожежі у випадках виникнення надзвичайних ситуацій. А у разі пошкодження централізованої системи водопостачання та виведення з ладу основних насосних станцій, з обладнаних генераторами свердловин можна буде організувати розвезення води для населення автоцистернами.

«Генератори на Київводоканалі забезпечують не тільки технологію водопідготовки і водопостачання, а й поточні та аварійні роботи, підтримання життєдіяльності підприємства, зв’язок тощо. Ми відпрацьовуємо різні сценарії роботи, як при відключенні одного з наших об’єктів, так і при повному блекауті.  Тож встановлення генераторів на комплексах водопостачання суттєво підвищує надійність водозабезпечення населення в умовах війни, а також зменшує можливі наслідки ворожих атак для мешканців міста», - додав генеральний директор Київводоканалу Сергій Крушановський.