Розпочалась реконструкція каналізаційного колектору на вулиці Вербовій

21.12.2018
Поділитися:

Київводоканал розпочав реконструкцію 70-метрової ділянки каналізаційного колектору Д=1250 мм, який забезпечує відведення стічних вод житлового масиву Оболонь.

Вперше в Україні використовується нова технологія санації труб, яка була розроблена в Японії та нині популярна у країнах Євросоюзу. Наші спеціалісти на практиці вивчають новий метод під керівництвом німецьких фахівців.

«Ми працюємо на випередження, – підкреслив Юрій Мазур, перший заступник директора департаменту – начальник Управління експлуатації каналізаційних мереж і насосних станцій. – Якщо зараз не провести санацію, то через зношеність мереж може трапитися катастрофа, яка залишить без водопостачання, водовідведення та каналізації цілий мікрорайон на Оболоні».

Завдяки вчасній реконструкції можна буде уникнути масштабній аварії та ризикам, які виникають через зношеність каналізаційної мережі. Це не лише можливі ускладнення руху транспорту через техногенні чи надзвичайні ситуації, а й виникнення інфекційних та епідеміологічних захворювань в разі порушення роботи каналізаційного колектору.

«Залізобетон масово використовувався для будівництва в радянські часи, однак він піддається газовій корозії, тому зараз велика кількість мереж знаходиться у аварійному стані. Саме тому нам необхідно терміново проводити санацію, – розповів Руслан Ролінський, заступник начальника управління – головний інженер УЕКМіНС.

Роботи з реконструкції цієї ділянки колектору на вулиці Вербовій планують завершити до Нового року.

Додатково:

За цією технологією всередині колектору робиться армування – створюється сітка з арматури, – на яку потім вміщується сегменти труби з поліпропілену, що стійкий до фізичних пошкоджень та зносу, також характеризується низькою паро- й газопроникністю, що виключає газову корозію, якій найчастіше піддаються труби з залізобетону. Для з’єднання сегментів та кіл використовуються корозієстійкі метвироби – болти та так звані «шпильки». У закладні елементи, тобто у проміжки між новою трубою, арматурою та старим колектором, закладається спеціальна суміш, яка виключає можливість витоку стоків тощо.