Тривають роботи з вирішення проблеми поширення неприємних запахів у районі вул. Глибочицька

28.11.2018
Поділитися:

У рамках комплексного вирішення ситуації, що склалася через поширення неприємних запахів у районі вул. Глибочицька в Подільському районі міста Києва, інформуємо.

Упродовж вересня-жовтня 2018 року працівниками Київводоканалу було здійснено виїзди для огляду вузлів переключень з метою аналізу причин та визначення місць поширення неприємних запахів на вул. Глибочицька.

За результатами проведеного аналізу встановлено, що джерелом поширення неприємних запахів на вул. Глибочицька є старі підвідні колектори Д=1200-1400 мм, що врізаються у Другу нитку Головного міського каналізаційного колектору. Для каналізаційних мереж, враховуючи їх специфіку та накопичення газів, має бути передбачена фанова система вентиляції. Водночас у районі вул. Глибочицька спостерігається велике скупчення каналізаційних мереж та перепад рівня стічних вод у каналізаційних камерах, що спричиняє наднормовий потік газів, що потрапляють на поверхню.

«Власними силами виконано першочергові заходи з герметизації кришок люків підвідних колекторів. Вказані заходи вжито з метою зменшити кількість місць поширення характерних запахів в атмосферне повітря. Наступним кроком визначено технічні рішення та заходи для комплексного розв’язання питання поширення неприємних запахів, а саме: встановлення системи дезодорації повітря в оглядових колодязях. Зараз вирішується питання закупівлі необхідного устаткування та пошуку джерела фінансування», – прокоментував ситуацію Голова правління – генеральний директор Київводоканалу Дмитро Новицький.

Треба зазначити, що протяжність каналізаційних мереж столиці України становить майже 3000 км. Більше 30 % мереж перебувають у вкрай зношеному стані та потребують ремонтно-відновлювальних робіт, оскільки були побудовані ще в 60-70-х роках минулого століття. Київводоканал виходячи зі своїх фінансових можливостей систематично здійснює роботи з відновлення мереж, приділяючи першочергову увагу стратегічним об’єктам.

Київводоканал завжди намагається максимально оперативно реагувати на звернення киян. Ситуація з поширенням неприємних запахів, що склалася в районі вул. Глибочицька в Подільському районі міста Києва, перебуває під контролем та буде вирішена найближчим часом. Просимо киян з розумінням ставитися до тимчасових незручностей.