Про внески на обслуговування вузлів комерційного обліку

11.03.2020
Поділитися:

В цьому місяці в платіжках за комунальні послуги знову  буде графа з новим щоквартальним внеском за обслуговування вузлів комерційного обліку.

Зразок квитанції від ГІОЦ:

Зразок квитанції від Київводоканалу:

До вузла комерційного обліку входить загальнобудинковий лічильник та інші конструктивні елементи: трубопроводи, запірна арматура, фільтри тощо. Саме на обслуговування і підтримку в робочому стані всіх елементів цього складного комплексу і будуть витрачатися внески.

З 2017 року ця стаття витрат виключена з тарифу на холодне водопостачання та водовідведення, отже Законом України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання» передбачено, що: «Витрати оператора зовнішніх інженерних мереж на обслуговування та заміну вузлів комерційного обліку (їх складових частин) відшкодовуються споживачами відповідної комунальної послуги, шляхом сплати виконавцю комунальної послуги внесків на обслуговування та заміну вузла комерційного обліку».

Внески сплачують населення та власники нежитлових приміщень.

Розмір внеску для конкретного будинку можна дізнатися за посиланням:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1cS5OMlfK8IQ4kkV4yXvGwQIdEAcA3hqCv9RJ1RfAu1Q/edit#gid=1128335854

Розмір внесків за обслуговування  вузла комерційного обліку залежить від кількості приміщень у будинку та кількості вузлів комерційного обліку на одному будинку.